Montenegro Tura (Cetinje, Njeguši, Kotor).

Autobusima visoke turističke klase vozimo vas do Cetinja. Posjeta manastiru Sv.Petar Cetinjski i dvoru Kralja Nikole. Nakon kraće pauze, nastavljamo vožnju za Njeguše, rodno mjesto Njegoša – jedna od najvažnijih crnogorskih istorijskih ličnosti. Na Njegušima se pravi pauza radi degustacije čuvene njeguške pršute i sira. Nastavljamo put niz lovćenske serpentine, koje oduzimaju dah, prema Kotoru. Obilazak Kotora u pratinji vodiča.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, turistička taksa za posjetu Cetinja i Kotora, ulaznica za dvor Kralja Nikole, zakuska na Njegušima i vodič.

BOOK NOW!

Manastir Ostrog

Vožnja udobnim autobusom do Danilovgrada gdje se obilazi ženski manastir Ždrebaonik iz XVII vijeka. Nastavljamo dalje put za Manastir Ostorg (XVII), uklesan u stijeni na 900 metara nadmorske visine. Autobus vas ostavlja kod donjeg Manastira, odake do gornjeg možete poći taxi – jem ili pješke, uskom stazicom kroz šumu. Vjernici ovu etapu prolaze pješke bosi. U povratku pauza za ručak kod Danilovgrada.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, vodič, turistička taksa i tunel Sozina.

BOOK NOW!

Skadarsko Jezero

Vožnja do najvećeg jezera na Balkanu – Skadarko jezero. U Virpazaru ukrcaj na brod koji će povesti goste na vožnju po jezeru, sa zakuskom domaćih proizvoda na brodu i pauzom za kupanje. Jezero ima veliki broj ostrva, crkava i manastira i veliki dio crnogorske istorije je vezan baš za ovu oblast. U Virpazaru je pauza za ručak, a nakon toga se ide u obilazak Eco centra u kom su izoženi exponati iz svih 5 Naconalnih parkova u Crnoj Gori.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, ulaznice za Nacionalni park i Eco centar, vožnja brodom sa zakuskom, tunel Sozin i vodič.

BOOK NOW!

Kanjoni Morace, Tare i Žabljak

Vožnja kroz dva predivna kanjona, posjećujući Manastir Morača uz put (sagrađen 1252), kao i unikatni most Đurđevica tara dug 365 m, iznad rijeke Tare na visini od 172 m. Pauza za ručak u motelu Ravnjak. Zatim Žabljak, malo mjesto u podnožju planine Durmitor i vrha Veliki medvjed. Vožnja nazad preko Šavnika i Nikšića.

Uključeno u cijenui: Lux autobus, ulaz u NP Durmitor, tunel Sozina i vodič.

BOOK NOW!

Krstarenje Boko-Kotorskim Zalivom

Kratka vožnja autobusom do Tivta gdje se ukrcavamo na restoran brod “VODENA KOCIJA“. Vožnja ide prema Herceg Novom, pored ostrva Mamula, gdje je inače ulazak u prvi od četiri Bokokotorska zaliva. Gosti će moći da se kupaju na otvorenom moru i ko želi može obići Plavu spilju (barka do spilje 3 Eur), vožnja ide pored lijepih plaža do Veriga, najuži dio zaliva, pored Risna, Perasta, sa pauzom na ostrvu Gospa od Škrpjela, pored ostrva Sv.Đorđe i do Tivta. Iskrcaj s’ broda i pauza za individualno razgledanje najveće marine na Mediteranu – Porto Montenegro.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, vožnja brodom, ulaznica za Gospu od Škrpjela i vodič.

BOOK NOW!

Ulcinj – Bar

Vožnja autobusom duž obale do Bara, posjeta starom Baru i staroj maslini (2000 godina). Put nastavljamo dalje za Ulcinj, najjužniji crnogorski grad, sa najdužom plažom – Velika plaža preko 13 km dužine i 60 širine.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, ulaznice za stari Bar i staru maslinu, turistička taksa u Ulcinju i vodič.

BOOK NOW!

Cetinje-Podgorica (two capitols)

Vožnja autobusom do Cetinje nakadašnjeg glavnog grada, današnje Prijestonice. Grad formiran u XV vijeku, istorijski i kulturni centar. Obilazak Manastira Sv. Petar Cetinjski, u kom su izlozene mošti Sv. Petra Cetinjskog, ruka Sv. Jovana Krstitelja i komadić krsta na kom je Hrist razapet. Nakon Cetinja odlazi se u Podgoricu glavni administrativni i ekonomski centar. Tu će posjetiti novosagrađeni hram „Hram Hristovog Vaskrsenja”. U povratku, preko Skadarskog jezera, se svraća u Manastir Dajbabe.

Uključeno u cijenu: Lux autobus ,turistička taksa Cetinje, ulaznica u Manastir i riznicu, Hram u Podgorici, tunel Sozina i vodič.

BOOK NOW!

Vecernje Krstarenje Boko-Kotorskim Zalivom

Vožnja do Tivta, u popodnevnim satima, i ukrcaj na restoran brod „Vodena kočija“. Ovaj izlet podrazumijeva večeru, muzički progam, ples i uz to razgledanje Bokokotorskog zaliva. Brod koji je opremljen reflektorima velike jačine sa bokova, omogućava fantastičan pogled na obalu i mesta pored kojih se prolazi.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, vožnja brodom, večera (nacionalna jela i piće), muzički program i pratilac.

BOOK NOW!

Rafting

Duga vožnja udobnim autobusom kroz živopisan pejzaž, sjevernog dijela Crne Gore, do same granice sa Hercegovinom. Po dolasku u restoran gostima će biti poslužen doručak, nakon čega se oblače za rafting – svaki gost dobija ronilačko odijelo, čizme, prsluke i kacige. Vožnja džipovima do Brštanovice, odakle se raftom spušta niz 15 km najljepšeg dijela Tare, sami upravljajuću raftom, do ušća u Drinu. Nakon ručka, povratak.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, doručak, oprema, rafting, ručak i vodič.

BOOK NOW!

Šoping – Delta City

Vožnja autobusom do Podgorice, do najvećeg shoping centra u Crnoj Gori. Pauza za individualno razgledanje i trgovinu.

Uključeno u cijenu: Vožnja autobusom, tunel Sozina i pratilac.

BOOK NOW!

Dubrovnik – Croatia

Vožnja do Dubrovnika i obilazak sledećih lokaliteta u pratnji lokalnog vodiča: Stradun – glavna ulica u starom gradu, fontana Onofri, Plata, Dominikanski Manastir , Sponza, Pravoslavna crkva. Pauza za individualno razgledanje. Povratak.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, lokalni vodič, ulaznice za dva lokaliteta, turistička taksa, iskrcaj u Dubrovniku i pratilac.

BOOK NOW!

Trebinje

Vožnja udobnim autobusom do granične države Bosne i Hercegovine do Trebinja – Republika Srpska. Divan, miran gradić na rijeci Trebišnjici. Obilazak starog dijela grada, sa prelijepim višegodišnjim stablima platana, džamija iz XVIII vijeka koju je sagradio Osman Pasha, Arslanagića most iz XVI vijeka, zatim kompleks Hercegovačke Gračanice na brdu izviše Trebinja, gdje je sahranjen čuveni književnik Jovan Dučić i obilazak manastira Tvrdoš. S obzirom da je ova oblast čuvena po dobrim vinima, goste vodimo i na degustaciju vina, nakon čega se pravi pauza za ručak.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, lokalni vodič, degustacija vina, ulaznice za dva lokaliteta i pratilac.

BOOK NOW!

Shkoder & Kruja – Albania

Vožnja duž obale do Albanije i jednog od najstarijih gradova u Evropi, Skadra. Obilazak tvrđave Rozafa. Zatim put nastavljamo za Kruju, gdje će se obići stari dio grada. Ručak u Kruji i pauza za individualno razgledanje grada.

Uključeno u cijenu: Lux autobus, lokalni vodič, ulaznica za Rozafu, ručak u Kruji, turistička taksa i pratilac.

BOOK NOW!